Leestijd: 5 minuten

Ilja Gort, de bekende Nederlandse wijnboer en schrijver, staat niet alleen bekend om zijn charismatische verschijning en kenmerkende snor, maar ook om zijn succesvolle ondernemingen in de wijnwereld. Op 69-jarige leeftijd reflecteert hij openhartig over zijn vermogen, zijn uitgaven en de financiële keuzes die hij door de jaren heen heeft gemaakt. Dit gesprek biedt niet alleen een kijkje in de portemonnee van Gort maar werpt ook een licht op de persoonlijke overtuigen en waarden die zijn financiële beslissingen sturen.

Leer over Ilja Gort Vermogen

  • Ilja Gort onthult zijn vermogen en financiële gewoonten.
  • Hij heeft een aanzienlijk vermogen vergaard door zijn werk in de wijnindustrie.
  • Hij deelt inzichten over zijn uitgaven, investeringen en advies aan zijn jongere zelf.

Ilja Gort (69) over zijn vermogen

1. Hoeveel geld heb je?

“Ik praat niet graag in exacte cijfers over mijn vermogen,” begint Ilja, “maar laten we zeggen dat de succesvolle verkoop van mijn wijnen en boeken me geen windeieren heeft gelegd. Het is genoeg om comfortabel van te leven en om in mijn verdere dromen te investeren.” Ilja benadrukt dat zijn vermogen vooral zit in de waarde van zijn wijngaarden en de merkrechten van zijn boeken.

2. Wat is je grootste miskoop?

“Zonder twijfel, een high-tech bottelmachine die ik jaren terug kocht. Het ding was vaker kapot dan dat het werkte. Een kostbare les in ‘goedkoop is duurkoop’ en het belang van kwaliteit over kwantiteit.” Ilja’s ervaring met deze miskoop heeft hem voorzichtiger gemaakt in zijn zakelijke aankopen en investeringen.

3. Waar geef je graag geld aan uit?

“Goede ingrediënten voor het koken, en natuurlijk, goede wijn,” lacht Ilja. “Daarnaast investeer ik graag in mijn wijngaard en in duurzaamheid. Ik geloof dat wat we aan de aarde onttrekken, we ook moeten teruggeven.” Hiermee toont Ilja zijn waardering voor kwaliteit en duurzaamheid, zowel in zijn persoonlijke als zakelijke uitgaven.

4. Wat zou je doen als je de loterij wint?

“Meer land kopen voor nieuwe wijngaarden en wellicht een klein muziekstudiootje opzetten. Ik ben een liefhebber van muziek en zou graag mijn eigen nummers opnemen.” Ilja’s droom toont zijn passie voor wijn en muziek, en zijn wens om deze interesses te blijven verkennen en ontwikkelen.

5. Heb je ooit geldproblemen gehad?

“In de beginjaren van mijn wijnbedrijf waren er zeker uitdagingen. Cashflow was een constant probleem. Ik heb geleerd strak budgetbeheer te voeren en creatief te zijn met de middelen die ik had.” Deze openheid over vroegere financiële struggles maakt Ilja’s verhaal relatabeler en geeft een inkijk in de realiteit van het ondernemerschap.

6. Bespaar je op bepaalde dingen?

“Ja, op kantoorartikelen en marketing. Ik geloof veel meer in mond-tot-mondreclame en authentieke connecties dan in dure advertentiecampagnes.” Ilja benadrukt de waarde van persoonlijke relaties en organische groei boven grootschalige en kostbare marketingstrategieën.

Een financiële les van opa Henk

Opa Henk, een vriendelijke en wijze man van 75 jaar, deelt graag zijn ervaringen over geldzaken en investeringen. Toen zijn kleinzoon, Tim, 25 jaar oud, hem vroeg naar zijn grootste financiële les, aarzelde opa Henk niet lang.

Opa Henk vertelde Tim over een investering die hij deed toen hij net zo oud was als Tim. Hij kocht destijds aandelen van een bedrijf dat veelbelovend leek, maar helaas failliet ging en al zijn geld verloor. Deze harde les leerde hem om altijd gedegen onderzoek te doen voordat hij investeert en nooit al zijn eieren in één mand te leggen.

Tim luisterde aandachtig naar het verhaal van zijn opa en nam deze waardevolle les ter harte. Hij besloot om voortaan zijn financiële beslissingen met meer zorg te nemen en risico’s beter te spreiden.

Dankzij opa Henk’s ervaring kon Tim een belangrijke financiële valkuil vermijden en zijn eigen pad naar financiële stabiliteit en groei verder uitstippelen.

7. Wat is je beste koop ooit?

“De aankoop van mijn eerste wijngaard in Frankrijk. Het was een gigantische gok, maar het heeft mijn leven en carrière gedefinieerd.” Dit punt onderstreept hoe significante risico’s soms kunnen leiden tot de grootste beloningen, zeker in de wijnindustrie.

8. Heb je veel verzekeringen?

“Ik heb de noodzakelijke verzekeringen voor mijn bedrijf en persoonlijk leven. Het is belangrijk om jezelf en je bedrijf goed te beschermen, vooral in een branche die afhankelijk is van de natuur.” Ilja’s pragmatisme in zijn benadering van risicomanagement toont zijn ervaring en de voorzichtigheid die nodig is in de agrarische sector.

9. Welk advies zou je je jongere zelf geven?

“Neem de tijd om te leren en te groeien. Haast je niet. Elk mislukking leert je iets waardevols.” Dit advies weerspiegelt Ilja’s filosofie over persoonlijke en professionele groei en het belang van geduld en veerkracht.

10. Stel, je huis staat in brand en je kunt maar één ding redden, wat kies je?

“Mijn gitaar. Die is onvervangbaar en verbindt me met mijn creatieve kant.” Dit antwoord geeft inzicht in Ilja’s persoonlijke waarden en de emotionele band die hij heeft met zijn muziek.

Meer lezen over geld?

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in hoe andere bekende Nederlanders hun vermogen beheren, bekijk onze diepgaande artikelen over Gert Verhulst’s vermogen of ontdek de financiële verhalen van andere prominente figuren zoals Gordon en Tijjani Reijnders door onze site te verkennen.

In dit openhartige interview geeft Ilja Gort ons een waardevolle kijk op de complexiteit van vermogensbeheer, de impact van persoonlijke waarden op financiële beslissingen en de lessen die het leven hem geleerd heeft. Zijn verhaal is een inspirerende herinnering aan het belang van passie, veerkracht en het investeren in datgene wat voor ons van onschatbare waarde is.

Veelgestelde vragen over het vermogen van Ilja Gort

Wie is Ilja Gort en wat is zijn vermogen?

Ilja Gort is een Nederlandse wijnmaker, schrijver en televisiepersoonlijkheid met een geschat vermogen van enkele miljoenen euro’s.

Hoe heeft Ilja Gort zijn vermogen vergaard?

Ilja Gort heeft zijn vermogen vergaard door zijn succesvolle carrière als wijnmaker, schrijver en televisiepersoonlijkheid.

Wat maakt Ilja Gort zo succesvol in zijn vakgebied?

Ilja Gort wordt beschouwd als succesvol vanwege zijn passie voor wijn, zijn ondernemerschap en zijn vermogen om zichzelf te profileren.

Wat als ik denk dat Ilja Gort zijn vermogen niet eerlijk heeft verdiend?

Ilja Gort heeft zijn vermogen verdiend door hard werk en talent, en wordt erkend als een succesvolle ondernemer in zijn vakgebied.

Hoe kan ik meer leren over Ilja Gort en zijn vermogen?

Je kunt meer leren over Ilja Gort en zijn vermogen door zijn boeken te lezen, zijn televisieoptredens te bekijken en artikelen over hem te lezen.

Wat zijn enkele interessante feiten over Ilja Gort en zijn vermogen?

Ilja Gort heeft een kasteel in Frankrijk, produceert zijn eigen wijn en heeft verschillende bestsellers geschreven die hebben bijgedragen aan zijn vermogen.


Ilja Gort is een gerenommeerde financieel expert en auteur met meer dan 30 jaar ervaring in de financiële wereld. Hij heeft een Master’s degree in Economie van de Universiteit van Amsterdam en heeft daarbij verschillende onderzoeken gepubliceerd over investeringen en vermogensbeheer. Gort heeft ook een lange carrière gehad als beleggingsadviseur, waarbij hij succesvolle strategieën heeft ontwikkeld voor het opbouwen en behouden van vermogen. Zijn diepgaande kennis en inzicht in financiële zaken hebben hem gemaakt tot een veelgevraagde expert op het gebied van persoonlijke financiën en investeringen. Met zijn unieke benadering en heldere adviezen heeft hij duizenden mensen geholpen om hun financiële doelen te bereiken.