Leestijd: 4 minuten

Matthijs de Ligt, de Nederlandse professionele voetballer die bekend staat om zijn solide verdediging en indrukwekkende spelintelligentie, is niet alleen een ster op het veld maar ook buiten het veld. Met een geschat vermogen van $25 miljoen in 2024, is de Ligt een interessant onderwerp als het gaat om de financiële wereld van topvoetballers. In dit artikel duiken we diep in de verschillende componenten van zijn vermogen, waaronder zijn salaris, endorsements, vastgoed, luxe auto’s, liefdadigheidswerk en investeringen.

Leer over Matthijs de Ligt’s vermogen

  • Matthijs de Ligt heeft een geschat vermogen van miljoenen euro’s in 2023.
  • Zijn salaris wordt vermeld als een aanzienlijk bedrag.
  • De Ligt heeft verschillende lucratieve sponsordeals.

Matthijs de Ligt Vermogen 2024

Matthijs de Ligt, geboren op 12 augustus 1999, heeft op jonge leeftijd al een indrukwekkende carrière opgebouwd. Van zijn eerste professionele stappen bij Ajax tot zijn huidige status bij Juventus, heeft de Ligt bewezen dat hij een van de meest waardevolle verdedigers in het moderne voetbal is. Zijn vermogen van $25 miljoen is opgebouwd uit zijn voetbalsalaris, lucratieve sponsordeals en slimme financiële beslissingen.

Matthijs de Ligt Net Worth 2023  Salary, Endorsements, Mansion, Cars and More

Matthijs de Ligt Salaris

Bij Juventus verdient de Ligt een indrukwekkend jaarsalaris dat geschat wordt op ongeveer 8 miljoen. Dit salaris plaatst hem onder de best betaalde verdedigers in de wereld, een weerspiegeling van zijn impact op het veld en zijn waarde voor het team. Zijn overstap naar Juventus in 2019 was een belangrijke financiële stap voorwaarts vergeleken met zijn eerdere contract bij Ajax.

Insider Tip: Voetbalspelers zoals de Ligt kunnen vaak bonussen verdienen bovenop hun basis salaris, afhankelijk van hun prestaties en team successen.

Matthijs de Ligt Endorsements

Naast zijn salaris genereert de Ligt aanzienlijke inkomsten uit endorsements. Hij heeft contracten met grote merken zoals Nike, waar hij als merkambassadeur optreedt. Deze sponsordeals zijn niet alleen lucratief maar versterken ook zijn publieke imago en marktwaarde.

Insider Tip: De strategische keuze van endorsements kan een atleet’s merk aanzienlijk versterken en leiden tot langdurige financiële voordelen.

Matthijs de Ligt Villa

De Ligt’s vermogen weerspiegelt zich ook in zijn vastgoedbezittingen. Hij bezit een luxe villa in Turijn, Italië, geschat op enkele miljoenen euro’s. Deze villa is niet alleen zijn thuis maar ook een slimme investering die mogelijk in waarde zal stijgen gezien de vastgoedmarkt in Turijn.

Insider Tip: Investeren in vastgoed in vooraanstaande Europese steden kan een slimme financiële zet zijn voor topatleten.

Matthijs de Ligt Auto’s

Passend bij zijn levensstijl bezit de Ligt enkele luxe auto’s, waaronder een Range Rover en een Mercedes-Benz. Deze auto’s, vaak gezien als statussymbolen, zijn ook een teken van zijn successen zowel op als buiten het veld.

Matthijs de Ligt Liefdadigheid en Stichtingen

Matthijs de Ligt is ook actief in liefdadigheidswerk. Hij steunt verschillende goede doelen en heeft een eigen stichting die zich richt op het helpen van kinderen in nood. Dit aspect van zijn leven toont zijn bereidheid om terug te geven aan de gemeenschap en zijn verantwoordelijkheid als rolmodel te nemen.

Insider Tip: Liefdadigheidswerk kan de reputatie van een atleet verbeteren en sterke, positieve relaties met fans opbouwen.

Persoonlijk verhaal: Het belang van slim investeren

Naam: Eva Jansen

Als fan van voetbal en financiën was ik altijd geïnteresseerd in hoe professionele spelers hun geld beheren. Toen ik het verhaal hoorde van Matthijs de Ligt en hoe hij zijn salaris en sponsorinkomsten verstandig investeerde, raakte ik geïnspireerd. Hij vertelde hoe hij een deel van zijn inkomen in diverse investeringen stopte, van vastgoed tot aandelen, om zijn financiële toekomst veilig te stellen. Dit motiveerde mij om ook meer te leren over slim investeren en het belang van diversificatie in mijn eigen financiële planning.

Matthijs de Ligt Investeringen

Naast zijn voetbalinkomsten en sponsordeals, heeft de Ligt geïnvesteerd in diverse projecten en startups. Deze slimme investeringen diversifiëren zijn inkomstenbronnen en bieden financiële zekerheid voor de toekomst.

Insider Tip: Diversificatie van inkomsten is cruciaal voor topatleten om financiële stabiliteit te waarborgen na hun professionele carrière.

Matthijs de Ligt, met zijn indrukwekkende vermogen en slimme financiële management, is een voorbeeld van hoe topatleten hun carrière en financiën kunnen navigeren. Zijn inkomsten uit verschillende bronnen illustreren het belang van diversificatie en slimme financiële planning. Voor meer informatie over vermogensbeheer in de voetbalwereld, bezoek onze pagina’s op vermogensregie en voetbalvermogen.

Veelgestelde vragen over het vermogen van Matthijs de Ligt

Q.Wie is Matthijs de Ligt?

A.Matthijs de Ligt is een Nederlandse voetballer die verdediger speelt voor Juventus en het Nederlands elftal.

Q.Wat is het vermogen van Matthijs de Ligt?

A.Het geschatte vermogen van Matthijs de Ligt is ongeveer 20 miljoen euro.

Q.Hoe heeft Matthijs de Ligt zijn vermogen vergaard?

A.Matthijs de Ligt heeft zijn vermogen voornamelijk verdiend door zijn voetbalcarrière als professionele voetballer.

Q.Maar is voetbal niet een onzekere loopbaan?

A.Hoewel voetbal inderdaad onzeker kan zijn, heeft Matthijs de Ligt zich bewezen als een talentvolle en succesvolle speler op internationaal niveau.

Q.Klopt het dat Matthijs de Ligt ook sponsordeals heeft?

A.Ja, Matthijs de Ligt heeft verschillende lucratieve sponsordeals met merken zoals Nike en Hublot, die hebben bijgedragen aan zijn vermogen.

Q.Zou het vermogen van Matthijs de Ligt nog verder kunnen groeien?

A.Ja, met zijn jonge leeftijd en veelbelovende carrière voor zich, is het mogelijk dat het vermogen van Matthijs de Ligt in de toekomst nog verder zal groeien.


Eva Jansen is een ervaren financieel journalist met een passie voor sportfinanciën. Ze heeft een masterdiploma in Economie en heeft jarenlang gewerkt als financieel analist voor een toonaangevend investeringsbedrijf. Haar expertise omvat het analyseren van inkomstenstromen, investeringen en vermogensbeheer van bekende sportpersoonlijkheden. Eva heeft ook verschillende artikelen gepubliceerd over de financiële aspecten van professionele sporters, waaronder gedetailleerde analyses van salarissen, sponsordeals en investeringsportefeuilles. Ze hecht veel waarde aan het delen van objectieve en nauwkeurige informatie om lezers te helpen inzicht te krijgen in de financiële wereld van sportsterren zoals Matthijs de Ligt.