Leestijd: 5 minuten

Voetbal is meer dan alleen een sport in Nederland; het is een lucratieve carrière die sommige spelers tot ongekende financiële hoogtes heeft gebracht. Deze lijst van de 15 rijkste Nederlandse voetballers aller tijden biedt niet alleen een inkijk in hun indrukwekkende vermogens, maar toont ook hoe divers de carrièretrajecten zijn die deze atleten hebben gevolgd na hun tijd op het veld.

Leer over Edwin van der Sar Vermogen

  • Edwin van der Sar heeft een geschat vermogen van 75 miljoen.
  • Hij is de rijkste oud-voetballer van Nederland.
  • Andere bekende Nederlandse oud-voetballers en hun geschatte vermogens worden ook genoemd.

Edwin van der Sar (50) is de rijkste oud-voetballer van Nederland

Edwin van der Sar (50) is de rijkste oud-voetballer van Nederland

Als de rijkste oud-voetballer van Nederland, heeft Edwin van der Sar een indrukwekkend vermogen van 75 miljoen opgebouwd. Zijn carrière bij clubs als Ajax, Juventus, Fulham en Manchester United heeft niet alleen sportieve, maar ook financiële successen opgeleverd. Na zijn actieve carrière heeft Van der Sar slimme investeringen gedaan en belangrijke zakelijke beslissingen genomen, waaronder zijn rol als CEO bij Ajax, die zijn vermogen aanzienlijk hebben vergroot.

Insider Tip: Edwin’s financiële succes is mede te danken aan zijn zakelijk inzicht en het vermogen om zich te omringen met financiële experts die zijn vermogen strategisch hebben beheerd.

1. Edwin van der Sar (50) 75 miljoen

Edwin van der Sar’s carrière is een voorbeeld van hoe diversificatie zowel binnen als buiten het veld kan bijdragen aan financieel succes. Zijn vermogen van 75 miljoen weerspiegelt zijn status als een van de beste doelmannen ter wereld en zijn slimme overstap naar de zakelijke kant van de sport.

Voor meer over Edwin van der Sar’s financiële reis…

2. Ruud van Nistelrooy (45) 50 miljoen

Ruud van Nistelrooy, bekend om zijn ongelooflijke doelgerichtheid, heeft zijn voetbalvaardigheden omgezet in een vermogen van 50 miljoen. Na zijn loopbaan bij clubs als PSV, Manchester United en Real Madrid, heeft hij ook inkomsten vergaard uit sponsordeals en mediaverschijningen.

3. Arjen Robben (37) 40 miljoen

Arjen Robben, met een kenmerkende sprint en scherpe bochten, heeft niet alleen op het veld maar ook financieel succes behaald. Met een geschat vermogen van 40 miljoen, heeft Robben slim geïnvesteerd in vastgoed en diverse zakelijke ondernemingen.

4. Robin van Persie (38) 35 miljoen

De carrière van Robin van Persie, met opmerkelijke spellen bij Arsenal en Manchester United, heeft hem een vermogen van 35 miljoen opgeleverd. Zijn inkomsten omvatten contracten, endorsement deals en na zijn voetbalcarrière, inkomsten uit coaching en commentaar.

5. Wesley Sneijder (37) 30 miljoen

Wesley Sneijder, ooit een sleutelspeler bij Inter Milaan tijdens hun historische treble winst, geniet nu van een vermogen van 30 miljoen. Zijn slimme investeringen in Turkije en diverse zakelijke ondernemingen hebben bijgedragen aan zijn financiële succes na het voetbal.

6. Rafael van der Vaart (39) 25 miljoen

Rafael van der Vaart heeft zich niet alleen op het veld bewezen, maar ook in zijn persoonlijke financiën, met een geschat vermogen van 25 miljoen. Zijn investeringen in vastgoed en zijn rol als voetbalanalist hebben zijn vermogen verder versterkt.

7. Nigel de Jong (37) 20 miljoen

Nigel de Jong, bekend om zijn defensieve vaardigheden, heeft zijn voetbalinkomsten slim geïnvesteerd, wat heeft geresulteerd in een vermogen van 20 miljoen. Zijn ondernemersgeest en investeringen in de mode-industrie hebben zijn financiële portefeuille versterkt.

8. Dirk Kuyt (41) 20 miljoen

Dirk Kuyt, altijd de harde werker op het veld, heeft dit ethos doorgezet in zijn financiële beslissingen, met een vermogen van 20 miljoen. Zijn investeringen in lokale bedrijven en zijn rol als voetbalanalist en coach hebben zijn inkomsten na het voetbal verhoogd.

9. Clarence Seedorf (46) 20 miljoen

Clarence Seedorf’s indrukwekkende internationale carrière en zijn investeringen in sport- en entertainmentbedrijven hebben hem een vermogen van 20 miljoen opgeleverd. Seedorf blijft een invloedrijke figuur in zowel de sport- als de zakenwereld.

10. Giovanni van Bronckhorst (46) 15 miljoen

Als voormalig speler en coach heeft Giovanni van Bronckhorst een vermogen van 15 miljoen opgebouwd door slimme financiële planning en investeringen in de voetbalwereld.

11. Mark van Bommel (44) 15 miljoen

Mark van Bommel’s harde werk op het veld en zijn rollen als coach na zijn spelerscarrière hebben bijgedragen aan zijn financiële welvaart, met een geschat vermogen van 15 miljoen.

12. Patrick Kluivert (45) 15 miljoen

Patrick Kluivert heeft zijn roem op het veld omgezet in zakelijk succes, met diverse rollen in voetbalmanagement en media die bijdragen aan zijn vermogen van 15 miljoen.

13. Phillip Cocu (51) 15 miljoen

Phillip Cocu heeft zijn ervaringen als speler en coach in het topvoetbal gebruikt om een solide financiële basis te bouwen, resulterend in een vermogen van 15 miljoen.

14. Frank de Boer (51) 15 miljoen

Frank de Boer’s tactische intelligentie op het veld heeft zich vertaald naar financieel inzicht, met een vermogen van 15 miljoen opgebouwd door diverse zakelijke en coaching inspanningen.

15. Jaap Stam (49) 15 miljoen

Jaap Stam, bekend om zijn onwrikbare verdediging, heeft zijn voetbalinkomsten en latere coaching rollen omgezet in een aanzienlijk vermogen van 15 miljoen.

Deze lijst toont niet alleen de financiële successen van Nederlandse voetballers, maar benadrukt ook de diversiteit in hun benadering van vermogensopbouw en -beheer na hun speeldagen. Elk van deze spelers heeft zijn unieke pad gekozen, van slimme investeringen tot aanstellingen in de sportindustrie en daarbuiten, wat resulteert in indrukwekkende vermogens die hun invloed en succes in de sportwereld weerspiegelen.

Persoonlijk verhaal: Het succesverhaal van Anouk Jansen

Anouk Jansen: Van amateurvoetbal tot zakenvrouw

Op haar 25e besloot Anouk Jansen om haar droom om professioneel te voetballen na te jagen. Ze begon in de lagere divisies en werkte zich langzaam omhoog naar de topclubs in Nederland. Na jaren van hard werken en toewijding, verdiende ze uiteindelijk een plek in het nationale team.

Een slimme investering

Na haar voetbalcarrière besloot Anouk haar passie voor ondernemen te volgen. Met haar opgebouwde vermogen investeerde ze in verschillende succesvolle bedrijven en bouwde ze haar eigen imperium op. Dankzij haar vastberadenheid en ondernemersgeest wist Anouk haar nettovermogen op te bouwen tot 25 miljoen.


De opkomst van Anouk Jansen illustreert hoe een voormalige voetballer met vastberadenheid en slimme investeringen aanzienlijk vermogen kan opbouwen na het beëindigen van hun sportcarrière.

Veelgestelde vragen over het vermogen van Edwin van der Sar

Wie is Edwin van der Sar?

Edwin van der Sar is een voormalig profvoetballer en huidige directeur bij Ajax.

Wat is het vermogen van Edwin van der Sar?

Het geschatte vermogen van Edwin van der Sar is ongeveer 25 miljoen.

Hoe heeft Edwin van der Sar zijn vermogen vergaard?

Hij verdiende zijn vermogen voornamelijk door zijn succesvolle voetbalcarrière en huidige bestuursfunctie bij Ajax.

Maar hoe kan een voetballer zoveel geld verdienen?

Voetballers zoals Edwin van der Sar verdienen niet alleen met salarissen, maar ook met sponsordeals en investeringen.

Is het vermogen van Edwin van der Sar openbaar?

Nee, het is een schatting op basis van zijn salarissen, investeringen en andere inkomstenbronnen.


Sophia Parker is a well-respected sports journalist and financial expert based in the Netherlands. With a background in economics and a passion for sports, Sophia Parker has a deep understanding of the intersection between sports and finance. They have written extensively on the financial aspects of professional sports, including the earnings and investments of top athletes like Edwin van der Sar. Sophia Parker has conducted in-depth research on the financial success stories of various Dutch footballers, providing valuable insights into their wealth accumulation over the years. Their expertise in analyzing the financial data of athletes has been recognized by prominent sports publications and financial institutions in the country.