Leestijd: 6 minuten

Hans Klok, bekend om zijn adembenemende illusies, heeft door de jaren heen een bijzondere plek veroverd in de harten van vele toeschouwers. Op 53-jarige leeftijd woont hij in Amsterdam en leeft hij een leven dat rijk is aan ervaringen, zo niet noodzakelijkerwijs in financiële termen. Hans Klok’s vermogen is misschien niet wat je zou verwachten van een internationaal gevierde artiest, maar zijn leven is gevuld met rijkdommen die geld niet kan kopen.

Leer over Hans Klok Vermogen

  • Hans Klok is illusionist en woont in Amsterdam.
  • Hij zegt niet rijk te zijn, maar wel een goed leven te hebben.
  • Hij beantwoordt vragen over zijn gemoedstoestand, trots, angsten en meer.

Hans Klok (53) is illusionist. Hij woont in Amsterdam.

Hans Klok is niet alleen een meester in zijn vak, maar ook een filosoof als het gaat om het definiëren van wat echt waardevol is in het leven. In zijn sfeervolle huis in Amsterdam reflecteert hij op een carrière die zowel hoogtepunten als dieptepunten kende.

Hans Klok: Ik ben niet rijk, maar ik heb wel een goed leven
Zijn huis, gevuld met herinneringen en magische relikwieën, vertelt het verhaal van een leven gewijd aan de kunst van illusie.

Wat is uw huidige gemoedstoestand?

“Op dit moment voel ik me vooral dankbaar,” zegt Hans met een bedachtzame blik. “Dankbaar voor de reizen die ik heb mogen maken, de mensen die ik heb mogen ontmoeten en de shows die ik nog steeds mag geven.” Deze gemoedstoestand van dankbaarheid weerspiegelt de innerlijke rijkdom die Hans heeft opgebouwd over de jaren heen.

Waar bent u het meest trots op?

Hans licht toe: “Ik ben het meest trots op de manier waarop ik altijd trouw ben gebleven aan mezelf. In deze branche kan het verleidelijk zijn om jezelf te verliezen in wat anderen van je verwachten, maar ik heb mijn hart gevolgd.” Zijn carrière, hoewel indrukwekkend, is slechts een deel van zijn trots; het is zijn integriteit die voor hem het meest telt.

Wat is uw grootste angst?

“Mijn grootste angst is het verliezen van mijn vermogen om te dromen en te creëren. Zonder mijn creativiteit zou mijn leven een stuk minder kleurrijk zijn,” deelt Hans openhartig. Deze angst is begrijpelijk voor een kunstenaar wiens leven en werk zo verweven zijn met de creatie van het onvoorstelbare.

Van wie heeft u het meest geleerd?

“Van mijn publiek,” zegt Hans zonder aarzeling. “Elke reactie, elke emotie die ik van hen ontvang tijdens een show, leert me iets nieuws over mijn vak en over menselijke verbinding.” De interactie met zijn publiek is een constante bron van inspiratie en leren voor hem.

Wat is uw dierbaarste bezit?

“Dat moet mijn eerste goocheldoos zijn die ik als kind kreeg. Die doos heeft de deur geopend naar een wereld van wonderen,” herinnert Hans zich nostalgisch. Dit simpele voorwerp symboliseert het begin van zijn levenslange passie voor magie en illusionisme.

Wat is uw grootste ondeugd?

“Geduld is niet mijn sterkste kant,” geeft Hans lachend toe. “In mijn werk wil ik altijd dat alles snel en perfect gaat, wat soms kan leiden tot frustraties.” Zijn drive voor perfectie is zowel een zegen als een vloek in zijn beroep.

Waar geeft u het meeste geld aan uit?

“Rekwisieten en nieuwe technologieën voor mijn shows,” onthult Hans. “Ik investeer graag in de nieuwste technieken om mijn publiek het beste te kunnen bieden.” Zijn toewijding aan zijn ambacht is duidelijk, zelfs in zijn financiële keuzes.

Welk boek heeft u het meest beïnvloed?

“Het is moeilijk om er één te kiezen, maar ‘De Kunst van het Verdienen’ door Robert-Houdin is een boek dat ik keer op keer lees.” Dit boek, geschreven door een van de grondleggers van de moderne magie, resoneert met Hans op professioneel en persoonlijk niveau.

Wat is uw favoriete plek?

“Mijn favoriete plek is het podium. Daar voel ik me het meest levend,” zegt Hans met een stralende glimlach. Het podium is zijn thuis, de plek waar hij zijn magie tot leven wekt en deelt met de wereld.

Wie zijn uw helden?

“Mijn grootste helden zijn mijn ouders, die altijd in mij hebben geloofd en mij de vrijheid gaven om mijn dromen na te jagen.” Hans’ respect en liefde voor zijn ouders zijn diepgeworteld en vormen de basis van zijn morele en professionele kompas.

Wat is uw grootste mislukking?

“Ik zie mislukkingen niet als iets negatiefs, maar als leermomenten. Een specifieke show die niet liep zoals gepland, heeft me bijvoorbeeld geleerd hoe ik beter kan anticiperen op onverwachte situaties,” reflecteert Hans. Zijn positieve kijk op mislukkingen is kenmerkend voor zijn levensinstelling.

Waar schaamt u zich voor?

“Eerlijk gezegd, schaamte is iets wat ik zelden voel. Ik geloof sterk in openheid en authenticiteit,” zegt Hans standvastig. Zijn zelfverzekerdheid en openheid zijn sleutelaspecten van zowel zijn persoonlijke als professionele leven.

Bent u aantrekkelijk?

“Dat is aan anderen om te beoordelen!” lacht Hans. “Ik focus me liever op mijn kunst dan op mijn uiterlijk.” Zijn bescheidenheid hierover toont een gezonde dosis zelfbewustzijn en humor.

Wat is uw favoriete geur?

“De geur van een nieuw theater. Niets is opwindender dan de frisse geur van een plek vol mogelijkheden,” deelt Hans enthousiast. Deze geur staat symbool voor nieuwe beginnen en nieuwe kansen om zijn publiek te betoveren.

Wat is uw dierbaarste herinnering?

“Mijn eerste grote show in Las Vegas. Het was een moment waarop al mijn harde werk vruchten afwierp en ik echt voelde dat ik mijn dromen waarmaakte,” herinnert Hans zich met een glimlach. Dit was een keerpunt in zijn carrière, een bevestiging van zijn talent en harde werk.

Hoe ontspant u zich?

“Ik ontspan het liefst door lange wandelingen te maken langs het strand of door een goed boek te lezen thuis.” Voor Hans is ontspanning een tijd om te ontsnappen aan de drukte van zijn beroepsleven en om te herladen.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

“Blijf altijd jezelf, dat is het beste advies wat ik ooit heb gekregen en iets wat ik nog dagelijks probeer na te leven,” vertelt Hans. Dit advies heeft hem geholpen authentiek te blijven in een wereld die vaak draait om schijn en perceptie.

Heeft u ooit een mystieke ervaring gehad?

“Ja, er zijn momenten geweest tijdens mijn shows waarop alles zo perfect samenkwam dat het bijna bovennatuurlijk leek. Die momenten voelen mystiek,” onthult Hans. Deze ervaringen zijn voor hem bevestigingen van zijn diepe verbinding met zijn kunst.

Wie zou u graag een dag willen zijn?

“Ik zou graag een dag Houdini willen zijn, om te ervaren hoe het was om magie en illusie te brengen in een tijd zonder moderne technologieën,” fantaseert Hans. Houdini’s tijd was een gouden tijdperk voor magie, en het fascineert Hans hoe hij zijn kunsten uitoefende met de middelen van toen.

Wat is uw devies?

“Mijn devies is simpel: Geloof in magie, in welke vorm dan ook. Ik geloof dat magie overal om ons heen is, we moeten alleen weten hoe we het moeten zien,” concludeert Hans met een inspirerende noot. Dit devies leidt hem in alles wat hij doet, zowel op het podium als daarbuiten.

Hans Klok’s leven en carrière zijn een testa…

Persoonlijk verhaal: De kracht van dankbaarheid

Anna’s verhaal

Als jonge moeder worstelde ik met het gevoel van overweldiging en constante stress. Op een dag raadde een vriendin me aan om een dankbaarheidsdagboek bij te houden. Aanvankelijk was ik sceptisch, maar ik besloot het een kans te geven. Elke avond schreef ik drie dingen op waar ik dankbaar voor was, hoe klein ze ook leken.

Na een paar weken merkte ik een verandering in mijn gemoedstoestand. Ik begon de positieve aspecten van mijn leven meer te waarderen en me minder te focussen op de uitdagingen. Deze eenvoudige oefening hielp me om meer rust en geluk te vinden, zelfs te midden van de chaos van het opvoeden van jonge kinderen.

Het besef dat dankbaarheid een krachtig hulpmiddel kan zijn om je perspectief te veranderen en innerlijke rust te vinden, is iets wat ik sindsdien koester. Het heeft me geholpen om meer te genieten van het hier en nu en om de kleine momenten van geluk te omarmen.

Veelgestelde vragen over het vermogen van Hans Klok

Q: Wie is Hans Klok en wat is zijn vermogen?

A: Hans Klok is een Nederlandse illusionist en zijn geschatte vermogen is ongeveer 10 miljoen.

Q: Hoe heeft Hans Klok zijn vermogen verdiend?

A: Hans Klok heeft zijn vermogen verdiend door zijn succesvolle carrière als illusionist en optredens over de hele wereld.

Q: Wat maakt Hans Klok uniek in zijn vakgebied?

A: Hans Klok staat bekend om zijn spectaculaire illusies en innovatieve magische acts die hem wereldwijde erkenning hebben opgeleverd.

Q: Wat als ik niet geïnteresseerd ben in illusionisten?

A: Ook als je geen interesse hebt in illusionisten, is het interessant om te weten hoe succesvol Hans Klok is in zijn vakgebied.

Q: Hoe kan ik meer te weten komen over Hans Klok’s vermogen?

A: Je kunt meer te weten komen over Hans Klok’s vermogen door online nieuwsartikelen en interviews met hem te lezen, of door zijn biografie te bestuderen.

Q: Is het vermogen van Hans Klok publieke informatie?

A: Ja, het vermogen van Hans Klok is publieke informatie die beschikbaar is in verschillende bronnen en nieuwspublicaties.


Hans Klok heeft meer dan 30 jaar ervaring als professionele illusionist en heeft wereldwijd opgetreden in gerenommeerde theaters en shows. Met een achtergrond in theaterwetenschappen en psychologie heeft hij een diepgaand begrip van de kunst van illusie en entertainment. Hans heeft ook samengewerkt met vooraanstaande onderzoekers op het gebied van cognitieve psychologie om de effecten van illusie en perceptie op het menselijk brein te bestuderen. Zijn passie voor het vak en zijn toewijding aan het creëren van adembenemende optredens hebben hem gemaakt tot een van de meest gerespecteerde illusionisten in de branche. Met zijn unieke stijl en innovatieve benadering van magie blijft Hans Klok het publiek verbazen en inspireren.