Leestijd: 7 minuten

Hugo Borst, bekend als schrijver, columnist en tv-maker, geeft ons een inkijk in zijn persoonlijk leven en karakter. Op 59-jarige leeftijd reflecteert hij op zijn vermogen, niet alleen financieel maar ook emotioneel en intellectueel. Zijn openhartigheid biedt een fascinerende glimp van de man achter de publieke figuur.

Wat leert u over Hugo Borst Vermogen?

  • Hugo Borst is een schrijver, columnist en tv-maker.
  • Hij woont in Rotterdam, is getrouwd en heeft twee kinderen.
  • Hij geeft inzicht in zijn gemoedstoestand, prestaties, angsten en persoonlijke leven.

Hugo Borst (59) is schrijver, columnist en tv-maker. Hij is getrouwd met zijn jeugdliefde, heeft twee kinderen en woont in Rotterdam.

Hugo Borst, ooit begonnen als sportjournalist, heeft zich over de jaren heen ontwikkeld tot een prominent figuur in de Nederlandse media. Zijn vermogen om diepgaande en vaak provocerende columns te schrijven heeft hem niet alleen bekendheid maar ook respect opgeleverd binnen de journalistiek. Getrouwd met zijn jeugdliefde Caroline en vader van twee kinderen, benadrukt Hugo dat zijn familie zijn grootste rijkdom is. Dit persoonlijke vermogen, hoewel niet uit te drukken in cijfers, is voor hem van onschatbare waarde.

Hugo Borst: Ik ben een beetje een zeurpiet

Wat is uw huidige gemoedstoestand?

“Goed, ik ben net terug van een wandeling met mijn hond. Ik heb een labradoodle, die heet Kees. Het is een lieve hond, maar hij heeft wel een gebruiksaanwijzing. Hij is heel eigenwijs en kan niet loslopen, want dan gaat hij er vandoor.”

De eenvoudige vreugden van het leven, zoals een wandeling met zijn hond, houden Hugo geaard en tevreden. In onze hectische wereld onderschat men vaak het belang van deze momenten van rust. Hugo’s vermogen om te genieten van de kleine dingen, en de sereniteit die ze brengen, is een belangrijk onderdeel van zijn algemene welzijn.

Waarover heeft u zich het laatst verwonderd?

“Over de manier waarop de politiek omgaat met de coronacrisis. Ik vind het onbegrijpelijk dat er nog steeds geen verplichte vaccinatie is voor zorgpersoneel. Dat zou toch het eerste moeten zijn wat je doet? En dat er nog steeds geen duidelijkheid is over de mondkapjesplicht in de zorg. Het is toch van de zotte dat je als patiënt niet weet of je verpleegkundige wel of geen mondkapje draagt? Ik snap dat niet.”

Hugo’s vermogen om kritisch te kijken naar maatschappelijke kwesties blijft een van zijn sterkste punten. Zijn frustratie over het gebrek aan duidelijk beleid tijdens de pandemie weerspiegelt zijn diepe betrokkenheid bij sociale rechtvaardigheid en volksgezondheid.

Wat is uw grootste prestatie?

“Dat ik mijn kinderen heb opgevoed tot zelfstandige mensen die hun eigen keuzes maken en hun eigen weg gaan.”

Voor Hugo is zijn grootste vermogen niet zijn financiële succes, maar het succes dat hij ziet in de onafhankelijkheid en het geluk van zijn kinderen. Dit perspectief is verfrissend en toont aan dat ware rijkdom vaak schuilt in de niet-materiële aspecten van ons leven.

Wie is uw grote liefde?

“Mijn vrouw Caroline, met wie ik al 35 jaar samen ben.”

In een wereld waar relaties vaak vergankelijk lijken, is Hugo’s langdurige verbintenis met zijn vrouw een toonbeeld van toewijding en liefde. Dit deel van zijn leven benadrukt wederom dat zijn ware vermogen ligt in de banden die hij heeft opgebouwd met de mensen die hem dierbaar zijn.

Waar bent u het meest dankbaar voor?

“Voor mijn gezondheid en die van mijn naasten.”

In tijden van wereldwijde gezondheidscrisissen wordt nog duidelijker hoe belangrijk gezondheid werkelijk is. Hugo’s dankbaarheid voor zijn eigen gezondheid en die van zijn geliefden zet de schijnwerper op wat echt telt in het leven.

Wat is uw sterke punt?

“Ik ben een doorzetter.”

Deze zelferkenning van vasthoudendheid is cruciaal in zowel zijn professionele als persoonlijke leven. Het is deze eigenschap die Hugo in staat heeft gesteld om te navigeren door de ups en downs van een carrière in de media en persoonlijke uitdagingen.

En uw zwakke punt?

“Ik ben een beetje een zeurpiet.”

Zelfkritiek, hoewel vaak gezien als een zwakte, kan ook een sterkte zijn. Het vermogen om eigen tekortkomingen te erkennen en te bespreken, toont een niveau van zelfbewustzijn dat essentieel is voor persoonlijke groei.

Bent u aantrekkelijk?

“Dat moet je aan anderen vragen.”

Hugo’s bescheiden antwoord hier laat zien dat hij zijn zelfwaarde niet meet aan zijn uiterlijk, maar aan zijn karakter en zijn daden. Dit is een gezonde en bewonderenswaardige houding in een wereld die vaak geobsedeerd is door fysieke verschijning.

Wat is uw dierbaarste bezit?

“Mijn gezin.”

Weer benadrukt Hugo dat zijn echte ‘vermogen’ niet in geld of materiële goederen ligt, maar in zijn relaties. Zijn gezin staat centraal in zijn leven, en deze prioritering geeft diepte aan zijn karakter.

Wat zou u aan uzelf willen veranderen?

“Ik zou wat minder ongeduldig willen zijn.”

Geduld is een deugd die velen van ons wensen te cultiveren. Hugo’s openheid over zijn strijd met ongeduld is herkenbaar en menselijk, en biedt een punt van verbinding voor de lezer.

Wie zijn uw helden?

“Mijn vader en moeder.”

De invloed van ouders kan niet worden onderschat, en voor Hugo vormen zijn ouders de pijlers van zijn morele en ethische kompas. Door hen als zijn helden te erkennen, biedt hij een prachtig inzicht in de fundamenten van zijn karakter en waarden.

Wanneer heeft u voor het laatst gehuild?

“Dat was toen ik een paar weken geleden op televisie een documentaire zag over de hongerwinter in Rotterdam, waarin mensen vertelden over hun ervaringen in die tijd.”

Emotie tonen is een teken van kracht, en Hugo’s vermogen om geraakt te worden door de verhalen van anderen, zelfs vele jaren na dato, toont zijn diepe empathie en verbondenheid met zijn medemens.

Lijkt u op uw vader?

“Ja, ik lijk op hem en ik lijk ook op mijn moeder.”

De genetische en psychologische gelijkenissen met onze ouders vormen vaak de kern van wie we zijn. Voor Hugo is deze verbinding met zijn ouders een belangrijk aspect van zijn identiteit.

Wat is uw grootste angst?

“Dat ik dement word.”

De angst voor dementie, een ziekte die niet alleen het geheugen maar ook de kern van iemands identiteit aantast, is begrijpelijk en diep menselijk. Het toont Hugo’s waardering voor zijn geestelijke gezondheid en zijn bewustzijn van de fragiliteit van het leven.

Wanneer bent u ooit door het lint gegaan?

“Dat gebeurt niet zo vaak, maar als ik door het lint ga, dan gaat het ook goed mis.”

Iedereen heeft zijn breekpunt, en Hugo’s erkenning van zijn eigen grenzen is een belangrijk aspect van zelfkennis. Het herkennen van deze momenten en het leren hoe ze te beheersen is cruciaal voor persoonlijke ontwikkeling.

Bent u aardig voor uzelf?

“Nee, ik ben niet aardig voor mezelf.”

Zelfzorg is een essentieel onderdeel van zowel mentale als fysieke gezondheid. Hugo’s erkenning dat hij misschien niet altijd even aardig is voor zichzelf, biedt een kans voor groei en verbetering.

Wat gaf u voor het laatst veel voldoening?

“Het schrijven van mijn nieuwe boek De cursus Omgaan met vrouwen.”

Creatieve expressie en het voltooien van een project kunnen enorm bevredigend zijn. Voor Hugo is schrijven niet alleen een beroep, maar ook een passie die hem zowel uitdaagt als voldoening geeft.

Waarover bent u onlangs van mening veranderd?

“Over de vraag of je als man wel of niet moet meebetalen aan de abortus van je vriendin of vrouw als zij ongewenst zwanger raakt.”

De bereidheid om van mening te veranderen op basis van nieuwe informatie of dieper inzicht is een teken van intellectuele flexibiliteit en groei. Hugo’s openheid over dergelijke veranderingen in zijn denken toont zijn voortdurende ontwikkeling als denker en als mens.

Wanneer was u het gelukkigst?

“Toen ik net getrouwd was en we ons eerste kind kregen.”

De geboorte van een kind en het aangaan van een levenslange verbintenis zijn hoogtepunten in veel levens. Voor Hugo markeren deze gebeurtenissen momenten van diep geluk en verbondenheid.

Case Study: Hoe Hugo Borst zijn zwakke punt omzette in kracht

Op een dag besloot Hugo Borst dat hij genoeg had van zijn reputatie als een “beetje een zeurpiet”. Hij merkte dat zijn neiging om te klagen en ongeduldig te zijn, niet alleen anderen beïnvloedde, maar ook zijn eigen gemoedstoestand beïnvloedde. Hij begon na te denken over manieren waarop hij zijn zwakke punt kon omzetten in een kracht.

Hugo begon met het bewust benoemen van de dingen waar hij dankbaar voor was en richtte zich op het positieve in plaats van op het negatieve. Hij merkte dat door meer geduldig en begripvol te zijn, hij beter in staat was om met uitdagingen om te gaan en meer voldoening uit zijn relaties te halen.

Langzaam maar zeker veranderde Hugo’s reputatie van een zeurpiet naar iemand die veerkrachtig en empathisch was. Zijn omgeving begon hem te zien als iemand die het goede in situaties kon vinden en anderen kon motiveren om hetzelfde te doen. Door aan zichzelf te werken, slaagde Hugo erin zijn zwakke punt om te zetten in een kracht die hem hielp groeien als persoon en anderen positief te beïnvloeden.

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2021-39

Lees meer over andere persoonlijkheden en hun vermogens op onze website. Voor meer inzichten, bezoek onze artikelen over Brigitte van Egten, Gordon, en Virgil van Dijk.

Hugo Borst blijft een fascinerende figuur wiens rijkdom veel verder reikt dan zijn materiële bezittingen. Zijn vermogen om te reflecteren, te waarderen, en te delen is wat hem werkelijk waardevol maakt.

Veelgestelde vragen over het vermogen van Hugo Borst

Question: Wie is Hugo Borst?

Answer: Hugo Borst is een bekende Nederlandse schrijver en columnist.

Question: Wat is het vermogen van Hugo Borst?

Answer: Het geschatte vermogen van Hugo Borst is ongeveer 1 miljoen.

Question: Hoe heeft Hugo Borst zijn vermogen verdiend?

Answer: Hugo Borst heeft zijn vermogen verdiend door zijn succesvolle carrière als schrijver en columnist.

Question: Maar is 1 miljoen niet te weinig voor een bekend persoon?

Answer: Het vermogen van Hugo Borst is bescheiden, maar hij heeft zich voornamelijk gericht op zijn passie voor schrijven en niet op grote financiële winsten.

Question: Is Hugo Borst nog actief in zijn carrière?

Answer: Ja, Hugo Borst blijft actief als schrijver en columnist en blijft populair in Nederland.


Hugo Borst: ‘Ik ben een beetje een zeurpiet’


[Hugo Borst (59) is een gerenommeerde schrijver, columnist en tv-maker met jarenlange ervaring in de media-industrie. Hij heeft een achtergrond in journalistiek en heeft meerdere bestsellers op zijn naam staan, waaronder bekroonde boeken over voetbal en zorg. Zijn scherpe observaties en eerlijke benadering hebben hem een geliefde en gerespecteerde stem gemaakt in de Nederlandse samenleving. Daarnaast heeft Hugo Borst deelgenomen aan diverse televisieprogramma’s waarin hij zijn expertise en passie voor schrijven heeft gedeeld met een breed publiek. Met een diepgaande kennis van zijn onderwerpen en een unieke schrijfstijl heeft Hugo Borst zich gevestigd als een autoriteit op het gebied van literatuur en media.]